Skolmat

På Bladins Grundskola vill vi att alla ska känna sig välkomna in i skolmatsalen. Vi anlitar cateringföretaget Skolcater som vår leverantör. Företaget har investerat i ett nytt kök i Lund där all vår mat tillagas av mycket erfaren personal med goda kunskaper av både skolmat och specialkoster.

Varje dag serveras en huvudrätt med ett vegetariskt alternativ och en stor salladsbuffé samt knäckebröd, smör, mjölk och vatten.

skolmat-kycklingVår leverantör är Krav-certifierade och tillagar maten så ofta som möjligt från grunden. När möjlighet ges använder de närproducerade och ekologiska råvaror.

Vi har haft möjlighet att ställa extra krav på kvalitén på maten och råvarorna t.ex. att maten bör tillagas så ofta som möjligt från grunden. De har också kunnat ge oss garantier för Krav-certifiering samt ursprungsmärkning av kött som de köper från grossisten Martin & Servera. Detta innebär att då grossisten köper in kött- och charkprodukter så köper de direkt från de bästa köttproducenterna runt om i världen, och när det är möjligt köper de svenskt kött. Då vet de vilka de samarbetar med, att de tar väl hand om sina djur och minst uppfyller EU:s djurskydds- och miljökrav.

Skolcater följer livsmedelsverkets krav på ”Bra mat i skolan” och menyn planeras terminsvis. Maten är kontrollerad av företagets anlitade dietist. De har också tillsatt en menygrupp som provlagar all mat samt planerar menyer som är uppbyggda på 7 veckor. Bladins skola har möjlighet att efter varje 7-veckorscykel göra en utvärdering av de olika rätterna, vanligen genom skolans matråd, som sedan rapporteras till leverantören.

Till fritidsbarnen serverar vi ett varierat mellanmål varje eftermiddag.

Ulrika Eichler
Kostchef